Bela nedeja 2020. obilježit će se simbolično uz reduciran program

Od 3. do 5. listopada u Kastvu će se moći kušati mlado vino, kako se prvog vikenda u listopadu čini već desetljećima, no ponuda će tih dana biti drugačija nego svih proteklih godina.

Ovogodišnja Bela nedeja obilježit će se na simboličan način trodnevnim reduciranim programom pod epidemiološkim uvjetima. Od 3. do 5. listopada u Kastvu će se moći kušati mlado vino, kako se prvog vikenda u listopadu čini već desetljećima, no ponuda će tih dana biti drugačija nego svih proteklih godina. Grad Kastav odlučio se na dnevni program koji će trajati od 10 ujutro do 21 sat. Neće biti koncerata ni večernjih događanja, a ponuda štandova bit će znatno skromnija nego inače. Za ugostiteljski dio ponude pobrinut će se kastavski ugostitelji.

Kako bi se šetnja gradom maksimalno prilagodila epidemiološkim uvjetima, dolazak na Belu nedeju i odlazak organiziran je odvojenim putem kao i kretanje starom jezgrom. Sajmeni dio ponude organizirat će se od Trga sv. Lucije prema gore uz propisani razmak između štandova. Punktovi na kojima će biti ugostiteljska ponuda su Belveder, Fortica, Trg Matka Laginje, Lokvina i Crekvina. Svi ugostitelji će imati barske stolove i klupe tako da se izbjegne gužva na šankovima.

Iznimna želja Grada Kastva je da se ne prekine duga tradicija u organizaciji ovog najvećeg kastafskog blagdana. I kako kažu da je ona „vavek nova štorija“, ovogodišnja Bela nedeja sigurno neće biti najbolja fešta u našem kraju ali će ipak biti osmišljena s puno emocija i odgovornosti. Po prvi puta nećemo vas pozvati s „Bela nedeja, beli dan homo doma na samanj, na samanj, va Kastav!“ nego svima zaželjeti bolju godinu. Oni koji žele, znaju da će tih dana u Kastvu moći nazdraviti s čašom mladog ili starog „da se užanca ne zatare“.

Bela nedeja 2020. odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, a organizatori su Grad Kastav i Turistička zajednica Grada Kastva.